Tietoa Luvian Loukkesta

Loukken kolo

Kolo on partiotoiminnan ydin, paikka missä ryhmät kokoontuvat viikoittain. Loukken Kolo on pappilan vanha pesutupa ja se sijaitsee keskeisellä paikalla Luvian keskustassa osoitteessa Pappilantie 14. Kololla on iso huone, jossa on keittiönurkkaus ja pari pienempää huonetta, joissa saatetaan pitää kokouksia. Loukkella on myös metsämökki Röyskä.

Alla olevasta kartasta näet kolon sijainnin.

Luvian Loukken historia

Luvian Loukke on perustettu 1976. Eräs luvialainen poika oli Ruoripoikien toiminnassa mukana. Tämän vanhemmat ja muutamat muut vanhemmat olivat sitä mieltä, että Luviallekin tarvitaan oma lippukunta. Niinpä he päättivät perustaa partiolippukunta Luvian Loukken. Ensimmäinen lippukunnanjohtaja oli Liisa Kurkio.

Lippukunta perustettiin keväällä 1976, ja se toimi ensimmäisen kevään vanhassa Hanninkylän vanhassa koulussa. Syksyn tullen se siirtyi nykyiselle paikalle pappilan vanhaan saunarakennukseen. Meidän Kololle.

Alusta lähtien Loukke on tehnyt erilaisia retkiä ja järjestänyt leirejä sekä ottanut osaan muiden järjestämiin tapahtumiin. Ensimmäinen iso leiri oli Karelia-79 Kolilla.

Myös kansainvälinen toiminta mukana alusta lähtien. Suurleirien jälkeen on Luvialla ollut japanilaisia, usalaisia, norjalaisia ja espanjalaisia vieraita. Loukkesta ollaan oltu USA:ssa, Ruotsissa, Meksikossa, Islannissa, Venäjällä.

Metsämökki Röyskä

Lue lisää Luvian Loukken omasta metsämökki Röyskästä.